مشخصه های مهم در چمن مصنوعی فوتبالی

چمن مصنوعی فوتبالی

چمن های مصنوعی بسته به میزان تراکم و ارتفاع الیاف، نوع بکینگ بکار رفته و فیلر، در انواع مختلفی از جمله "چمن مصنوعی ورزشی" و "چمن مصنوعی تزئینی" تولید می شوند. این محصولات در ابتدا تنها کاربری ورزشی داشتند؛ اما رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی، به عنوان ابزاری برای زیباسازی محوطه ها نیز استفاده می شوند. در این مقاله به کاربردهای چمن مصنوعی ورزشی و همچنین مشخصه های مهم یک چمن مصنوعی فوتبالی استاندارد خواهیم پرداخت.

چمن مصنوعی ورزشی کاربردهای مختلفی دارد که تعدادی از آنها را شرح خواهیم داد:

کاربرد های چمن مصنوعی

  • چمن مصنوعی برای زمین فوتبال
  • چمن مصنوعی برای زمین گلف
  • چمن مصنوعی برای زمین تنیس
  • چمن مصنوعی برای زمین پینت بال

چمن مصنوعی ورزشی راگبی، هاکی، کریکیت و بولینگ نیز در دنیا بسیار کاربردی هستند اما در ایران به طور محدودی استفاده می شوند. اما از آنجا که چمن مصنوعی فوتبالی در مقایسه با سایر موارد ذکر شده در بالا، کاربرد بیشتری دارد؛ در این مقاله به بررسی مشخصه های مهم چمن مصنوعی فوتبالی خواهیم پرداخت.

چمن مصنوعی فوتبالی به دلیل لزوم ضربه پذیری بالا، نسبت به سایر چمن ها ارتفاع و تراکم الیاف بالاتری داشته و با استفاده از ترکیباتی مقاوم می شوند. در گذشته چمن های مصنوعی فوتبالی، فقط با شن تقویت می شدند که بسیار خشن و آزاردهنده بودند. پس از آن با کشف گرانول های لاستیکی، تقویت چمن مصنوعی با ترکیب شن و خرده لاستیک رواج یافت. با اضافه شدن گرانول های لاستیکی به چمن مصنوعی، نرمی و لطافت چمن مصنوعی بیشتر شد. علاوه بر این، وجود این گرانول های لاستیکی به بهبود عملکرد بازیکنان نیز کمک بسیاری کرد. در ادامه مشخصه های فنی چمن مصنوعی فوتبالی استاندارد را بررسی می کنیم:

مشخصه های فنی چمن مصنوعی فوتبالی

  • ارتفاع الیاف ۵۰ تا ۶۰ میلیمتر
  • تراکم طولی چمن از ۱۴۰ تا ۱۶۰ گره بر متر طول 
  • ضخامت نخ از ۱۲۰۰۰ تا 16000 
  • تعداد لایه بکینگ حداقل ۲ لایه و در بهترین حالت ۳ لایه 

موارد بالا همگی عواملی هستند که روی دوام چمن مصنوعی فوتبالی بسیار موثر بوده و لازم است در هنگام چمن مصنوعی به آنها دقت شود. 

چمن های مصنوعی فوتبالی در مقایسه با انواع طبیعی، مزایای بسیاری دارند. عدم نیاز به آبیاری یکی از مهمترین مزایای چمن های مصنوعی است و استفاده از این محصولات به مقدار قابل توجهی باعث کاهش مصرف آب می شود. علاوه بر این، عدم نیاز به کودهای شیمیایی و همچنین هرس کردن، از دیگر مزایای چمن مصنوعی ورزشی در مقایسه با انواع طبیعی می باشند. این چمن ها حتی روی عملکرد بازیکنان روی زمین نیز اثرگذار است، به طوری که طبق تحقیقات انجام شده، صدمات وارد شده به بازیکنان فوتبال روی چمن طبیعی نسبت به چمن مصنوعی به طور قابل ملاحظه ای بیشتر و جدی تر است.


(بهترین های وب فارسی (صنعت، پوشاک و زیبایی مصنوعی ,فوتبالی ,ورزشی ,مشخصه ,زمین ,استفاده ,مصنوعی فوتبالی ,مصنوعی ورزشی ,مصنوعی برای ,برای زمین ,هنگام ,مصنوعی فوتبالی استاندارد منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

saheleaftab گروه طراحی فدک طرح کلینیک بتن ایران PULSE اباذر آبادگر